Tradicinė Turkijos virtuvė

Jeigu kada nors teks apsilankyti Turkijoje, nenustebkite, kai turkų namuose pamatysite nuo maisto lūžtančius stalus. Mat turkai tikrai turi kuo didžiuotis ir yra nusipelnę jog jų virtuvė būtų vadinama ypač turtinga. Net neabejojame jog Turkijoje, patiekalų įvairovė tikrai nustebins ir nepaliks abejingų. Maistas tiks tiek mėsos gurmanams, tiek vegetarams ar mėgstantiems valgyti ypač sveikai.

Kalbant apie tradicinius patiekalus, turkų virtuvėje dominuoja grūdinės kultūros gaminiai. Vieni dažniausiai naudojamų ingredientų yra ryžiai, kviečiai bei žinoma daug daržovių. Nustebsite sužinoję, bet gamindami turkai labai mėgsta maistą ir pasverti. Maisto svėrimui yra naudojamos panašios svarstyklės į šias: moris.lt. Na, o kai maistas jau pasvertas ir visi ingredientai atrinkti, telieka gaminti.

Top patiekalai Turkijoje

  • Plovas. Turkijoje yra gaminamas dviejų tipų plovas. Mums įprastas iš ryžių bei kiek kitoks iš kvietinių kruopų. Kvietinių kruopų plovas yra gaminamas su mėsa, svogūnais bei žaliosiomis paprikomis. Gamindami ryžių plovą, turkai deda vištienos, žirnių, baklažanų bei kitų daržovių, tačiau svarbiausias čia yra ryžių paruošimas. Iš pradžių, ryžiai yra pakepinami ant sviesto, tada užpilami karštu vandeniu ir paliekami virti (neatidengiant dangčio).
  • Manti. Jeigu šį patiekalą girdite pirmą kartą, jūs privalote įsipinti jo pavadinimą. Tai yra beprotiškai skanus patiekalas! Maži virtinukai su mėsos įdaru. Žinoma, patiekalas yra patiekiamas kartu su jogurtiniu padažu gaminamu su aliejumi, česnaku, paprika, baziliku bei petražolėmis.
  • Kavurma. Trumpai tariant, tai yra kepinta mėsa, kurį yra gaunama per Aukojimo šventės apeigas (gyvulys yra paaukojimas šeimos, kuri vėliau jį ir suvalgo).
  • Kebabai. Jeigu reiktų atsakyti patį populiariausią turkišką patiekalą, net neabejojame, kad 90 proc. žmonių paminėtų būtent šį. Kebabas yra vienas populiariausių patiekalų Turkijoje, tačiau jį gaminant jie laikosi tam tikrų taisyklių. Tik tada kebabai įgauna tikrąjį – gerą skonį!
  • Dolma. Tai dar vienas patiekalas, kuriam ypač reikalingas svėrimas. Jeigu kada norėsite pasigaminti, sverti patiekalo ingredientus galėsite naudodami šias svarstykles: https://www.moris.lt/lt/svarstykles/prekybines-svarstykles ar bet kurias kitas maisto svarstykles. Šis patiekalas primena mūsų taip mėgiamus balandėlius, tačiau forma yra pailgos formos. Įprastai, patiekalas būna įdaromas ryžiais ir kitais norimais priedais. Viskas pagal skonį!